Vad är en försäkring?

Grundtanken i en försäkring är egentligen väldigt enkel. Det handlar om att många människor delar risken för något som sällan inträffar. En försäkring är alltså en finansiell spridning av risk och är till för att skydda; människor, djur, egendom, fordon och kapital genom att försäkringsbolaget och alla dess försäkringstagare delar på den risken. I det här inlägget vill vi kort beskriva för dig vad en försäkring är för något. En försäkring handlar om att vara förberedd om det oväntade skulle hända som innebär en skada på dig eller din familj eller egendom, och då täcka upp kostnader och förluster som blivit oväntat stora.

Mer om försäkring

Man kan dela in begreppet försäkring i två delar dels så handlar det om dig och din person, egendomskydd, personskydd och sjukdom de kallas för livförsäkringar. Sen är det SAK kategorin som innefattar till exempel egendomsskydd. Det är inte gratis att teckna en försäkring och då det innebär en risk för försäkringsbolaget så tar de alltid ute en premie. Hur stor premien är kan variera mellan de olika försäkringsbolagen så undersök noga vad de olika försäkringsbolagen erbjuder innan du tecknar försäkring. Du kan också ofta få bra erjudanden med rabatter om du kombinerar flera olika försäkringar hos ett försäkringsbolag.

Vad ska man teckna för försäkringar?

Det är väldigt svårt att på rak arm säga vilka typer av försäkringar just du behöver. Det är utifrån din situation, storlek på hushåll, ålder,  eventuellt bil, och typ av bostad, samt eventuella djur. Det kan också handla om att du har en fin samling av värdefulla föremål som behöver en speciell försäkring för att vara skyddade. Sen något du verkligen bör göra är att jämföra försäkringsbolagen då du kan spara åtskilliga summor genom att göra det. Sedan beror det också på vilka typer av försäkringar du är i behov av. Viktigt ät dock att se till att du har en bra försäkring då den faktiskt är ett skydd när det ovänatde uppstår och du är i behov av extra hjälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *